szegedi Banánblog

politika, közélet, kultúra, programok, Szeged! És banán...

Facebook



Utolsó kommentek

Címkék

1848 (1) agrármarketing centrum (1) alsóváros (1) augusztus 20 (1) autópálya (1) autós oktatás (1) baktó (1) baleset (1) banánblog (3) banán turmix (1) belváros (3) belvárosi híd (1) bicikli (1) bor tér (1) botka lászló (5) bűncselekmény (1) cégvezetők (1) csata (1) csepreghy nándor (1) cserbenhagyásos gázolás (1) csongrád megye (6) csongrád megyei önkormányzat (1) cyberbullying (1) dél alföld (1) dilatáció (1) dolgozók pártja (1) dóm (1) dóm tér (1) egyetem (8) facebook (2) farkasné pocsai blanka (1) fejlesztés (5) felsőoktatás (2) felújítás (5) felvételi (2) felvételi ponthatárok (1) fesztivál (7) fiatalok (6) fidelitas (2) fidesz (12) fidesz tagozatok (2) fkgp (1) forradalom (1) fröccs (1) fröccs kampány (1) gyimesi lászló (4) gyurcsány (1) haág zalán (2) hajós andrás (1) halfesztivál (1) harrach péter (1) híd (2) hírcsárda (1) hoffmann rózsa (2) hőmennyiségmérő (1) hungarikum fesztivál (1) hüvös lászló (1) időjárás (2) ifjúsági ház (1) iskola (1) iwiw (1) jate klub (2) jesz (1) jobbik (6) juhász gyula (2) kajak kenu vb (1) kalmár ferenc (1) kdnp (5) kettős állampolgárság (1) kezdet (1) kiskundorozsma (2) kohári nándor (3) körforgalom (2) kormány (1) korrupció (1) közgyűlés (2) lmp (2) lopás (1) m43 (1) magyar anna (2) matolcsy györgy (1) mdf (1) megyei közgyűlés (1) miklós péter (1) molnár f árpád (1) mszp (5) nagy lászló (1) napsütés (2) nemzetközi tiszai halfesztivál (1) nif (1) nyár (2) nyelvvizsga (1) oktatás (2) oktatási reform (1) orbán viktor (1) óvás (1) panelprogram (1) pártok (1) piac (2) posta (1) programajánló (3) rácz tibor (1) receptajánló (1) rózsavölgyi józsef (1) sándorfalvi úti tanpálya (1) sárga üdülőtelep (1) sódar istván (1) solymos lászló (2) subasa (1) szabadságharc (1) szabó gábor (1) szdsz (1) szeged (33) szegedi tudományegyetem (5) szeged ifjúsági napok (3) szentmihály (2) szent gellért fesztivál (1) szent istván tér (1) szin (3) szőreg (4) szőregi csata (1) szote klub (2) szte (4) tápé (2) tarhonya fesztivál (1) tisztújítás (4) tömegközlekedés (2) tóth péter (1) trolibusz (1) turul szövetség (1) ujhelyi istván (1) újszeged (4) utak (1) vadaspark (1) választás (1) választási rendszer (1) városvezetés (3) velő miklós (1) villamos (2) wikileaks (1) zagyva györgy gyula (1) Címkefelhő

Forró hetek a szegedi Fideszben - tisztújítás közeleg - FRISSÍTVE!!!

2011.08.28. 10:19 | szegedi Banán | Szólj hozzá!

Címkék: fidesz szeged gyimesi lászló kohári nándor tisztújítás csongrád megye magyar anna farkasné pocsai blanka fidesz tagozatok miklós péter

Forr a hangulat a Fidesz háza táján Szegeden. Tagozati tisztújítások közepette, városi tisztújítás előtt áll a nagyobbik kormánypárt szegedi csoportja. Vajon végre ide is oszt egy-két sallert a miniszterelnök, vagy hagyják, hogy az MSZP Kósáját építsék Botkából Gyimesiék? - frissítve.

Augusztus és szeptember 20.-a között kell megtartani a tisztújításokat a Fideszen belül - a helyi csoportoknak, a megyei választmánynak, és a tagozatoknak. A Csongrád megyei tagozatok tisztújításai folyamatban vannak - a két évvel ezelőttihez képest kisebb az érdeklődés, viszont sok furcsaság történik. Eddigi elnökök nem vállalják tovább, és van olyan tagozat is, ahol a hivatalban lévő elnök által kijelölt időpont előtt öt nappal tartották meg a tisztújítást. Meghívót persze előző este küldtek rá - számolt be blogunknak egyik fideszes forrásunk. Nem csak az ifjúsági tagozat körül történnek érdekes dolgok. Fideszes információink szerint a női tagozat tisztújításán várható a legnagyobb harc (akár egy női iszapbirkózás...). Informátorunk arról számolt be, hogy a tagozat eddigi elnöke és elnöksége megtartaná székét, amire az előző elnök, Farkasné Pocsai Blanka is igényt tart. Az önkormányzati képviselő segítségül hívja Magyar Anna megyei közgyűlési elnököt is, aki az elnökségben foglalna helyet. Azok kedvéért, akiknek nem lenne elég az, amit a megyével csinál... 

A munkás tagozat eddigi vezetője nem indult újra a címért, az ifjúsági tagozat eddigi vezetője pedig hiába tűzte ki augusztus utolsó napjára, öt nappal korábban tartották meg az országos tagozati elnök asszisztálásával az elnök és elnökség választó közgyűlést. Informátorunk szerint a zöld tagozat eddigi vezetője (aki egyébként már a helyi temetkezési céget vezeti) sem indul újra a posztért.

Az igazi izgalmakat azonban nem a tagozatok, hanem a megyei választmányi tisztújítás, és annál is inkább a szegedi szervezet tisztújítása adja majd. Gyimesi a Délmagyarországnak azt nyilatkozta, hogy újraindul - bár belső informátorunk szerint ezt az országos vezetésből páran nem fogadták kitörő örömmel. A tanácsnok szerint hatalmas sikereket ért el elnöksége alatt a szervezet. Bár egy országos szinten kétharmadot kapó párt Szegeden legalább polgármestert, és stabil közgyűlési többséget kapott volna, ha olyan sikeres lett volna a helyi vezetés, mint amilyennek magát beállítja.

Gyimesi Lászlónak egyébként nagy érzéke van arra, hogy megfelelő időpontokat találjon ki a hasonló rendezvényeknek. Informátorunk szerint ugyanis pont arra a napra, szeptember 1-jére hívta össze a városi Fidesz tisztújító közgyűlését, amelyen az általa nem igen kedvelt 1-es és 3-as országgyűlési választókerületek is tisztet újítanak. Nem véletlen, mert nem csupán Gyimesi szemében kicsi a népszerűsége a két választókerületnek, Kalmár és Bodó emberei sem nagyon csípik a tanácsnokot.

Azt, hogy ki hívja ki a jelenleg regnáló elnököt, még nem tudni. Legalábbis hivatalosan nem. A párton belül azt csiripelik a verebek (vagy a szabad madarak), hogy a jelenlegi elnökséget sokszor kritizáló, ámbár semmilyen eredményt felmutatni nem tudó egykori kisgazda Kohári indul majd el Gyimesi ellen.

Kohári Nándor önkormányzati képviselő, civil szakmáját tekintve történelem és földrajz szakos középiskolai tanár. Jelenlegi képviselőségét annak köszönheti, hogy B. Nagy László lemondott a városatyai szerepről, amikor a kormányhivatal vezetőjének kérték fel.

Gyimesi László önkormányzati képviselő, a Gyimesi ügyvédi iroda ügyvédje. A Belváros egy részének önkormányzati képviselője, 2010-től. 2007 óta vezeti a szegedi Fideszt. Azt mondta, hogy ha újra választják, sokkal hamarabb meg fogja találni a helyi jobboldal hiteles polgármester-jelöltjét, és egyéni képviselőjelöltjeit, mert az előző választás előtt későn kaptak észbe. Bár akkor is ő volt a helyi vezér.

Várjuk a fejleményeket, és természetesen beszámolunk róla. Marad-e a jelenlegi mutyiút, vagy valóban meg tud változni a helyi Fidesz? További részletekkel jelentkezünk, a csütörtöki napról pedig természetesen érdekes információkat tudhattok meg tőlünk!

FRISS:

Tegnap este megtartott Női tagozati tisztújításon Farkasné Pocsai Blanka önkormányzati képviselőt választották elnökké. A képviselőnő két évvel ezelőttig már vezette a tagozatot, akkor megálljt parancsoltak neki, információink szerint a tegnapi, több mint száz nő részvételével zajló tisztújításon csupán két szavazattal verte meg utódját, azaz most már elődjét.
A kulturális tagozat megyei fejének Miklós Péter történészt, a KDNP szegedi alelnökét, az IKSZ országos alelnökét, a SZINT Kft. ügyvezető igazgatóját (és még sorolhatnánk minek a mijét) választották. Így Miklós második ciklusát töltheti a megyei kulturális tagozat elnöki székében.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedibanan.blog.hu/api/trackback/id/tr833185088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása