szegedi Banánblog

politika, közélet, kultúra, programok, Szeged! És banán...

Facebook



Utolsó kommentek

Címkék

1848 (1) agrármarketing centrum (1) alsóváros (1) augusztus 20 (1) autópálya (1) autós oktatás (1) baktó (1) baleset (1) banánblog (3) banán turmix (1) belváros (3) belvárosi híd (1) bicikli (1) bor tér (1) botka lászló (5) bűncselekmény (1) cégvezetők (1) csata (1) csepreghy nándor (1) cserbenhagyásos gázolás (1) csongrád megye (6) csongrád megyei önkormányzat (1) cyberbullying (1) dél alföld (1) dilatáció (1) dolgozók pártja (1) dóm (1) dóm tér (1) egyetem (8) facebook (2) farkasné pocsai blanka (1) fejlesztés (5) felsőoktatás (2) felújítás (5) felvételi (2) felvételi ponthatárok (1) fesztivál (7) fiatalok (6) fidelitas (2) fidesz (12) fidesz tagozatok (2) fkgp (1) forradalom (1) fröccs (1) fröccs kampány (1) gyimesi lászló (4) gyurcsány (1) haág zalán (2) hajós andrás (1) halfesztivál (1) harrach péter (1) híd (2) hírcsárda (1) hoffmann rózsa (2) hőmennyiségmérő (1) hungarikum fesztivál (1) hüvös lászló (1) időjárás (2) ifjúsági ház (1) iskola (1) iwiw (1) jate klub (2) jesz (1) jobbik (6) juhász gyula (2) kajak kenu vb (1) kalmár ferenc (1) kdnp (5) kettős állampolgárság (1) kezdet (1) kiskundorozsma (2) kohári nándor (3) körforgalom (2) kormány (1) korrupció (1) közgyűlés (2) lmp (2) lopás (1) m43 (1) magyar anna (2) matolcsy györgy (1) mdf (1) megyei közgyűlés (1) miklós péter (1) molnár f árpád (1) mszp (5) nagy lászló (1) napsütés (2) nemzetközi tiszai halfesztivál (1) nif (1) nyár (2) nyelvvizsga (1) oktatás (2) oktatási reform (1) orbán viktor (1) óvás (1) panelprogram (1) pártok (1) piac (2) posta (1) programajánló (3) rácz tibor (1) receptajánló (1) rózsavölgyi józsef (1) sándorfalvi úti tanpálya (1) sárga üdülőtelep (1) sódar istván (1) solymos lászló (2) subasa (1) szabadságharc (1) szabó gábor (1) szdsz (1) szeged (33) szegedi tudományegyetem (5) szeged ifjúsági napok (3) szentmihály (2) szent gellért fesztivál (1) szent istván tér (1) szin (3) szőreg (4) szőregi csata (1) szote klub (2) szte (4) tápé (2) tarhonya fesztivál (1) tisztújítás (4) tömegközlekedés (2) tóth péter (1) trolibusz (1) turul szövetség (1) ujhelyi istván (1) újszeged (4) utak (1) vadaspark (1) választás (1) választási rendszer (1) városvezetés (3) velő miklós (1) villamos (2) wikileaks (1) zagyva györgy gyula (1) Címkefelhő

Óvás - a tisztújítás eredményének megsemmisítését kérik a szegedi Fidesz-tagok

2011.09.09. 18:24 | szegedi Banán | 5 komment

Címkék: fidesz szeged gyimesi lászló tisztújítás óvás fidesz tagozatok

Dr. Nagy Gábor Tamásnak, a Fidesz Mandátumvizsgáló és Ügyrendi Bizottsága elnökének címezte levelét a Fidesz tagságának azon része, akit felháborított a szeptember elsejei, alapszabály-ellenes tisztújítás. Mint ismeretes, Gyimesit választották újra, de több ponton sértették a párt alapszabályát.

"Tisztelettel kérjük Öntől a Fidesz Szegedi Városi szervezetének 2011. szeptember 01-i tisztújításán történtek kivizsgálását és a Fidesz Alapszabályának megsértése miatt annak megsemmisítését." - így kezdődik az a dokumentum, amelyet a jobboldali kormánypárt helyi csoportjának jelentős része aláírásával juttattak el a budapesti pártközpontba.

Az óvásban részletesen leírják a taggyűlésen tapasztalt furcsaságokat, és az Orbán Viktor vezette párt alapszabályát megsértő történéseket is.

"Fél 5-kor elkezdődött a regisztráció három asztalnál, 5 helyen, a tagnévsor és a személyazonosság ellenőrzése nélkül, biankó jelenléti íveken." - már az első pont igen érdekes dolgot írt le. E szerint ugyanis bárki, egy akár kitalált személyazonossággal, aláírás ellenében bejuthatott a terembe, részt vehetett a párt helyi tisztújításának folyamatában.

Összesen 33 pontba fogalmazva írja le a dokumentum azt, hogy pontosan mi is történt szeptember elsején a Megyeháza nagytermében. Több tag, közgyűlésen elmondott személyes véleményét is papírra vetették: "a legsötétebb kommunista, népfrontos időkben is szabályszerűbben zajlottak az ilyen tisztújítások" - így az egyik tag.

A dokumentumban leírtakból az is kiderül, hogy nem csupán a tagok, de a szervezet egykori elnöke, Oláh János is szabályosságra intette a jelenlegi vezetést, és Bohács Zsolt levezető elnököt akkor, amikor arra érkezett javaslat, hogy a sok tisztázatlan körülmény (mint például a pontos taglétszám hiánya, az ellenőrizetlen beléptetés) miatt halasszák egy későbbi időpontra az eseményt. Ekkor - az irat szerint - Gyimesi megfenyegette Oláht, aki ezután csendben is maradt.

Érdekesség, hogy a levezető elnök megválasztására is a tagságnak kellett felhívni Gyimesi figyelmét, aki Bohács Zsolt megszavaztatása után három perces technikai szünetet rendelt el, hogy kioktassa a jogász végzettségű világbajnok-politikust, hogyan is kell egy ilyen eseményt levezetni. A szavazatszámláló bizottság pedig úgy végezte feladatát Rákos Tibor vezetésével, hogy senki nem is szavazott a személyükről.

A szavazás kezdetekor a tagság kérte Rákost, hogy nyissa fel a "szerinte üres", ám a valóságban egy halom szavazatot tartalmazó urnát. Ekkor nem számolták meg a benne lévő szavazatokat, a szavazás végeredményének kihirdetésekor azonban már tudták, 31 szavazat volt benne azelőtt, hogy a több százat rádobálták volna.

A levél végén kérik Nagy Gábor Tamást, hogy hozzon igazságos döntést az ügy kivizsgálásakor. Mint a dokumentum fogalmaz, a mostani tisztújítás kísértetiesen hasonlít a két évvel ezelőttihez, azonban akkor a tagság a közelgő választások miatt nem akart botrányt, és lenyelte a békát. Most azonban betelt a pohár, korrekt döntést, és változást akarnak, hogy az elkövetkező években az építkezéssel készülhessenek fel a jövendő választásra, ne pedig saját zsebük tömködésével legyenek elfoglalva a párt helyi vezetői.

Várjuk Nagy Gábor Tamás ítéletét...

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedibanan.blog.hu/api/trackback/id/tr733214217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skyzo 2011.09.12. 09:59:35

Hányan írták alá a levelet? Kik?

skyzo 2011.09.14. 10:03:00

@szegedi Banán:
Hitelesebb lenne, ha tudnánk számot, neveket. Mert így azért kicsit súlytalannak tűnik az egész: a kihívó, Gyimesi nem problémázik, Oláh "csendben maradt", ... Most csak egy névtelen blogger ír valamit "sok" tag nevében - ez így komolytalan. (Kár, mert különben fontos, érdekes és akár hihető is lehetne a történet.)

skyzo 2011.09.14. 11:19:32

@skyzo:
Bocsánat, természetesen Kohárira gondoltam Gyimesi helyett.

skyzo 2011.12.12. 15:00:57

Úgy egy hónapja azt írta a HVG, jövő héten nyilatkozik valami FIDESZ-es illetékes. Nincs azóta semmi hír, mit mondott?
süti beállítások módosítása